Geriausiųjų viršūnėje įsitvirtino J. Lukšos gimnazija

  • Teksto dydis:

Brandos egzaminų finišą Kauno rajone šiemet sėkmingiausiai pasiekė Garliavos Juozo Lukšos gimnazija – jos auklėtiniai pelnė net 14 šimtukų.

Brandos egzaminų finišą Kauno rajone šiemet sėkmingiausiai pasiekė Garliavos Juozo Lukšos gimnazija – jos auklėtiniai pelnė net 14 šimtukų.

Trimis šimto balų vertinimais gali didžiuotis Akademijos Ugnės Karvelis gimnazija. Po vieną šimtuką pelnė Raudondvario gimnazija, Garliavos Jonučių ir Adomo Mitkaus vidurinės mokyklos.

Iš viso 17 Kauno rajono mokinių iš įvairių mokomųjų dalykų gavo 23 šimto balų įvertinimus: po 6 – anglų kalbos ir matematikos, 5 – lietuvių kalbos, 4 – chemijos, po 1 – vokiečių kalbos ir informacinių technologijų.

"Akivaizdu, kad sėkmė aplanko ne vien gabiausiuosius. Pirmiausia ji šypsosi atkakliausiesiems, darbščiausiesiems. Tai jūs puikiai žinote, todėl neabejoju, kad lengvai įveiksite ir kitus gyvenimo sunkumus", – sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ketvirtadienį įvykusioje geriausių abiturientų pagerbimo šventėje.

Šiemet Kauno rajono auklėtiniams puikiai sekėsi laikyti vokiečių ir rusų kalbų valstybinius brandos egzaminus – juos išlaikė visi šiuos egzaminus pasirinkę mokiniai. Biologijos ir informacinių technologijų egzaminus Kauno rajono atstovai išlaikė aukštesniu vidurkiu nei šalies, o chemijos, anglų kalbos – panašiai kaip ir visos Lietuvos  abiturientai.

Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos abiturientai Gabrielė Ivanovaitė ir Julija Mingaudaitė gavo po du šimtukus. Šios gimnazijos mokinys Domantas Jurkus – tris.

Su dviem šimtukais brandos egzaminų sesiją užbaigė ir Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos abiturientas Mantas Sakalauskas bei Raudondvario gimnazijos mokinys Edvinas Stankūnas.
Kaip ir visoje šalyje, Kauno rajono abiturientai prasčiau išlaikė lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos bei istorijos valstybinius brandos egzaminus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

abiturientė

abiturientė portretas
Atsiprašau, ponia, beet Lukšoje visuomet bus šimtukininkų. Vien dėl ten mokiniams duoda ne tik žinias, bet ir lašą meilės mokslui bei gyvenimui. Tad susisiekimo problema neturėtų jūsų taip gąsdinti, o jūsų būsimiems šimtukininkams tai puiki vieta save atskleisti :)

luka

luka portretas
Šaunu. Labai besipliačiantis Kauno rajonas, ypač Mastaičiai ir už Mastaičių. Bet jeigu taip ir neišspręs susisiekimo nuo Pažėrų iki Jonučių(bent jau mokyklinis kuris vežiotų rytais į normalią mokyklą(Jonučių turiu omenyje), tai tada savo pirmūnus vežiosiu į Kauno mokyklą, nuostolis abipusis-man vargas, o Lukša negaus poros būsimų šimtukininkų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių