Studentas mokiniui pamoka „Japonų virtuvės išskirtinumas ir globalizacija“

Spausdinti

Studentas mokiniui pamoka „Japonų virtuvės išskirtinumas ir globalizacija“

      Kovo 18-ąją dieną IF klasės mokiniai , besimokantis technologijas ir biotechnologijas,  dalyvavo studentas mokiniui pamokoje ,,Japonų virtuvės išskirtinumas ir globalizacija“. Kauno Vytauto Didžiojo universiteto studentai, studijuojantys   Rytų Azijos šalių kalbas ir kultūras, supažindino gimnazistus su globalizacijos įtaka Japonijos  kultūrai, politikai bei gamino tradicinius japoniškus patiekalus.

      Paskutiniu metu Japonijoje maisto patiekalai panašėja į europietiškus. Tam didelę reikšmę turi Japonijos moksliniai ir technologiniai pasiekimai . Šiuolaikiniuose japonų restoranuose galima rasti prancūziškus padažus, itališkus sūrius ir amerikietiškus troškinius.

     Gimnazistai degustavo studentų iš Japonijos pagamintą miso sriubą ir vištienos karį. Miso sriuba yra tradicinė japoniška sriuba gaminama iš sultinio (dashi) ir fermentuotos sojų pupelių pastos miso. Papildomai dedami tofu gabaliukai, daržovės, jūržolės, grybai ir kt.

      Padarėme išvadą, kad rytietiškiems patiekalams pagaminti reikia nedaug laiko, todėl jie puikiai dera prie mūsų perdėm įtempto gyvenimo: visi trokštame mėgautis stalo malonumais, tačiau valgiui gaminti norime skirti kuo mažiau laiko.

Mokytojos:
A.Vitkauskienė, A.Račkauskienė

 

 

 

 

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos