Lankėmės vaškinių figūrų parodoje

Spausdinti

Lankėmės vaškinių figūrų parodoje

      Iš vaško žmonės lieja ne tik žvakes, bet ir gamina  vaškines figūras.  Mūsų gimnazijos  mokiniai vyko į Jonavos kultūros Meno centro galeriją apžiūrėti iš Sankt-Peterburgo atvežtos vaškinių figūrų parodos.  Salėje viena šalia kitos sustatytos pačios įvairiausios istorinės asmenybės – Petras I, Ivanas Rūstusis, Čingishanas, Napoleonas, Liudvikas II; mokslininkai – A. Einšteinas, M. Kiuri, Ž.Ž. Kusto; aktoriai, kino herojai, rašytojai ir mūzos – P. Rišaras, Džekas Sperou, V. Šekspyras, Mona Liza ir t.t.

      „Buvo įdomu pažiūreti, kaip atrodė žmonės senovėje. Kai kurie jų  -  kaip tikri.“ – mano T. Kačinskas iš I C klasės.  Tautginui Mirijauskui iš II C labiausiai patiko Ivano Rūsčiojo, Kalmaraveidzio ir Leonardo da Vinčio figūros.

     Šalia kiekvienos vaškinės figūros rusų ir lietuvių kalbomis galima buvo rasti informaciją apie vaizduojamos asmenybės gyvenimą ir nuopelnus.

      Visi gimnazistai vieningai sutarė, kad vaškinės figūros – labai tikroviškos. Galbūt todėl kad jas gaminant naudojami natūralūs plaukai, akių mediciniai protezai ir parenkami maksimaliai į autentiškus panašūs drabužiai.

     Išeidami iš parodos, mūsų moksleiviai Meno galerijos foje paliko savo įrašą su palinkėjimais Lietuvai.

J. Burinskienė, E. Raudaitienė

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos