2018 ir 2019 metų bendrojo priėmimo į aukštąsias mokyklas pristatymas

Spausdinti

2018 ir 2019 metų bendrojo priėmimo į aukštąsias mokyklas pristatymas

      Gruodžio 4 dieną III-IV klasių mokiniams vyresnioji konsultantė Lietuvos aukštųjų mokyklų bendrajam priėmimui organizuoti Odeta Kondrotė pristatė priėmimo į aukštąsias mokyklas sąlygas, taip pat kalbėjo apie patraukliausias studijų programas, stojimo tvarką 2018 metais, išsamiai paaiškino konkursinių balų skaičiavimo metodiką ir atkreipė mokinių dėmesį į svarbius stojimo reikalavimų pakeitimus 2019 metais. Nuo 2019 metų stojančių į aukštųjų mokyklų pirmosios pakopos ir vientisųjų studijų vietas priėmimas bus vykdomas atsižvelgiant į patvirtintus mokymosi rezultatų minimalius rodiklius.

      Kalbant apie savanorišką veiklą, O.Kondrotė informavo, kad 2018 m. ir vėliau numatoma stojantiesiems skirti 0,25 papildomo balo už dalyvavimą ilgalaikėje jaunimo nacionalinėje arba tarptautinėje savanoriškoje veikloje, kuri yra ne trumpesnė negu 3 mėnesiai. Tačiau savanoriška veikla orientuota į asmenis, kurie baigę mokyklą niekur nestoja / neįstoja ir nedirba.

      Pasirinkusieji mokytis profesinėje mokykloje šiemet prašymus turės pateikti taip pat per Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendram priėmimui organizuoti sistemą (LAMA BPO). Stojant į profesines mokyklas, per pirminį priėmimo etapą bus galima pateikti iki 5 pageidavimų, o per papildomą priėmimą į likusias laisvas vietas – iki 3.

Socialinė pedagogė G.Orintienė

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos