Edukacinė programa prieš žalingus įpročius

Spausdinti

Edukacinė programa prieš žalingus įpročius

2017 m. lapkričio 13 dieną Kauno rajono Garliavos Juozo Lukšos gimnazijoje lankėsi judėjimo „Stabdyk nusikalstamumą“ Kauno regiono skyriaus pirmininkas Darius Joneikis kartu su Kauno rajono bendruomenės pareigūnais — Živile Liutkeviče ir Linu Rudžiu. I klasių mokiniams buvo pristatytas vykdomas projektas „Žalingiems įpročiams mokyklose — NE“ ir edukacinės priemonės: specialūs akiniai, CO2 matuoklis, sąlyčio su narkotinėmis medžiagomis testai ir kt.

Edukacinė programa buvo įtraukianti ir įdomi, nes mokiniai turėjo galimybę dalyvauti keliuose eksperimentuose: galėjo išbandyti akinius, kurie imituoja apsvaigimo nuo alkoholio ir nuo narkotinių medžiagų poveikį, taip pat policijos pareigūnas pakvietė kelis savanorius, kurie prisipažino rūkantys arba kartais būnantys greta rūkančių asmenų — jiems buvo duotas specialus įrenginys, matuojantis CO2kiekį iškvepiamame ore. Pagal įrenginio rodmenis buvo nustatytas cigarečių poveikis plaučiams. Visus ypač suintrigavo klausytojų auditorijai pasiūlytas išbandyti sąlyčio su narkotinėmis medžiagomis testas. Galime pasidžiaugti, kad mūsų gimnazijoje jis buvo neigiamas.

Darius Joneikis taip pat  supažindino mokinius su nepilnamečių teisine atsakomybe už psichoaktyvių medžiagų turėjimą, vartojimą bei platinimą.

Socialinė pedagogė Gintarė Orintienė

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos