Kauno rajono ir Vilkaviškio vyskupijos Aleksoto dekanato mokinių tikybos žinių protmūšis „Ir tiesa padarys jus laisvus“

Spausdinti

Kauno rajono ir Vilkaviškio vyskupijos Aleksoto dekanato  mokinių tikybos žinių  protmūšis „Ir tiesa padarys jus laisvus“

      Šiais metais minime palaimintąjį Teofilių Matulionį, kurio likimas buvo tikrai nelengvas. Jam teko sunkiai siekti mokslo, dirbti toli nuo Tėvynės, kalėti sovietinėje Rusijoje. Sugrįžus į Lietuvą, laukė tremtis iš savo vyskupijos, nuolatinis persekiojimas, kratos.

      Paminėti šios dramatiško likimo asmenybės, pasiaukojančio bažnyčios tarno ir sudalyvauti protų mūšyje į Juozo Lukšos gimnaziją susirinko gausus būrys moksleivių iš Aleksoto dekanato apylinkių ir kitų Kauno rajono vietų mokyklų. Visus susirinkusiuosius pasveikino gimnazistų choras bei direktorius Vidmantas Vitkauskas, paragindamas visada su savimi turėti tikėjimą. Aleksoto dekanato dekanas, Garliavos parapijos klebonas Gintaras Urbštas pakvietė bendra malda kreiptis į palaimintąjį. Po sveikinimų laukė sudėtingi protmūšio klausimai. Džiugu, kad tarp komandų narių buvo ir Lietuvos jaunimo dienų bei beatifikacijos iškilmių Vilniuje dalyvių, kurie drąsiai dalinosi savo žiniomis ir patyrimais.

      Dekanas Gintaras Urbštas bei Kauno rajono švietimo centro metodininkė Edita Žaromskienė apdovanojo pirmosios bei antrosios vietų nugalėtojus ir pakvietė visus pasivaišinti pica.

      Mokiniai išsiskirstė susiradę draugų, pasidaliję patirtimi, žiniomis apie pal. Teofilių Matulionį.

Daiva Bruzgienė,
Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos tikybos mokytoja 

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos