• header01.jpg
  • header02.jpg
  • header03.jpg
  • header05.jpg
  • header06.jpg
  • header07.jpg
  • header09.jpg

Rekomendacijos mokiniams

Šiuo metu visi gyvename laikotarpiu, kokio dar niekada nėra buvę, o kitaip sakant šią situaciją galima pavadinti krizine. Šiuo metu visi susiduriame su labai daug apribojimų, kurie palietė mus visus. Paprastai sakant, yra tam tikri dalykai, kurie gali padėti išgyventi krizę. Taigi šios rekomendacijos gali Tau padėti.

- Kiekviena krizė sukelia išgyvenimų, vieniems mažesnių, kitiems didesnių, bet labai svarbu pasirūpinti savo emocine savijauta. Taigi, kviečiu Tave kuo dažniau pagalvoti  kaip Tu jautiesi. Gal tai džiaugsmas, kad nereikia eiti į pamokas, o gal pasimetimas, gal dirglumas, gal nerimas dėl pasikeitimų, gal baimė dėl ateities, gal panika, įtampa ar liūdesys. O gal visai kiti, čia dar nepaminėti jausmai.

- Nelygink savęs su kitais ir negalvok, kad kiti geriau žino, kaip šiuo sunkiu metu gyventi. Tikrai ne visiems sekasi prisitaikyti ir nereikia lygintis su tais, kurie „trasliuoja“, kad sekasi puikiai. Visi esame skirtingi ir turime atrasti savo unikalų būdą kaip prisitaikyti. Primink tai sau kiekvieną dieną J

- Tam, kad gyventi, mokytis ir bendrauti būtų lengviau, susidaryk savo dienotvarkę ir jos laikykis.

- Labai svarbus kokybiškas nakties miegas. Jei jauti poreikį, gali pamiegoti ir dieną J

- Labai svarbu reguliari mityba – būtinai valgyk bent 3 kartus per dieną (pusryčius, pietus, vakarienę). Remkis sveikos mitybos principais, valgyk vaisių, daržovių, gerk pakankamai vandens.

- Tam kad, mokymasis ir užduočių atlikimas vyktų sklandžiai, planuok savo laiką: kada ir ką mokysies, kokias užduotis atliksi, kiek laiko tam skirsi.

- Skirk laiko savo pomėgiams. Skaityk knygas, sportuok namuose ar kieme, dainuok, piešk, rašyk dienoraštį ir pan.

- Bendrauk su savo draugais „on-line“, telefonu.

- Kaip Tau sekasi laikytis karantino apribojimų? Gali būti, kad galvoji, jog tai nesąmonė ir kvailystė. O gal Tau labai sunku ir liūdna. Tu turi laikytis karantino apribojimų - turi likti namuose, neturėtum susitikti su savo draugais. Susitikdama(-s) gali sukelti pavojų ne tik savo sveikatai ir gyvybei, bet ir savo artimųjų bei draugų sveikatai ir gyvybei. Tik visi likdami namuose išsaugosime sveikatą, gyvybę, sutrumpinsime karantino apribojimų laiką.

- Gali būti, kad šiuo metu Tavo šeimoje yra didesnė įtampa ir pasitaiko daugiau konfliktų nei buvo prieš tai. Ši situacija yra nauja visiems. Skirtingi žmonės net tose pačiose situacijose gali jaustis ir elgtis visiškai skirtingai. Taigi, svarbu pamatyti ne tik save, bet ir kitus, suprasti ir gerbti.

- Konfliktų su tėvais ir artimaisiais bus mažiau, jei laikysiesi bendrų susitarimų ir kartu priimtų taisyklių.

- Mokslininkų jau įrodyta, kad mokymosi procesą labai apsunkina kriziniai išgyvenimai ir patiriamas nuolatinis stresas. Jei jauti, kad Tau sunkiai sekasi susitvarkyti su savo išgyvenimais, sunku susikaupti, atlikti užduotis, vargina įkyrios mintys, didelis nerimas ar baimė, liūdesys - neignoruok savo jausmų. Tai, kaip Tu jautiesi, yra svarbu. Iš sunkių, slogių nuotaikų nieko nedarant, tarsi savaime išeinama retai. Kur kas dažniau nutinka taip, kad tiesiog įstringama, o vėliau rasti išeitį tampa vis sunkiau.

- Pagalbos Tu galite kreiptis į mane (parašyk e.paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.ir susitarsim dėl bendravimo būdo). Taip pat turi galimybę skambinti nemokamu telefonu į Jaunimo liniją (8 800 28888) ar kitas psichologinės paramos linijas.

- Kiekvieną dieną rask už ką save pagirti: už tai, kas pavyko, ką nuveikei, už tai, kad išgyvenai dar vieną dieną ir pan..

- Paprastai padeda žinojimas, kad karantnas baigsis. Iš kiekvienos krizės mes išeiname ne tik kažką praradę, bet ir sustiprėję, išmokę bei atradę daug naujų dalykų. 

Psichologė Lina Labatmedienė

UNIFORMŲ UŽSAKYMAS

BĮ UAB „Tometa“
Technikos g. 18S, Kaunas
tel. 837 455 185
el.paštas: info@uniformos.lt
www.uniformos.lt 

Plačiau apie mokyklinę uniformą   

PARTNERIAI

 

 
 

NAUDINGA

 

   

 

 

Gimnazijos kontaktai

S. Lozoraičio 13, Garliava, LT-53226, Kauno r.
Telefonas/Faksas: +370 37 55 12 55
El. paštas: luksos.gimnazija@gjlg.lt

Prisijungti

  

Dėl prisijungimo duomenų mūsų gimnazijos mokiniams arba mokinių tėvams

Nauji mokiniai bei jų tėvai prie TAMO dienyno jungtis gali su ankstesnėje mokykloje turėtais prisijungimo vardais ir slaptažodžiais, tik reikia gauti mūsų gimnazijos asmeninius raktus arba vaiko raktus. Kitų dienynų naudotojai turi registruotis iš naujo.

Nauji I kl. mokiniai prisijungimo duomenis gauna IT pamokoje pirmąją rugsėjo savaitę, o tėvai - iš klasės vadovų.

Nauji kitų klasių mokiniai ir jų tėvai, dėl prisijungimo duomenų kreipkitės el. paštu: info@gjlg.lt

Mokiniai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO mokiniams", o  laiške - savo vardą, pavardę bei klasę.

Mokinių tėvai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO tėvams", o  laiške  turėtų nurodyti savo vaiko vardą, pavardę bei klasę.

Prisijungimo duomenys bus atsiųsti per tris darbo dienas.

 

Lankomumas

Šiandien427
Šią savaitę3473
Viso1167215

Dabar lankosi

5
Statistika nuo 2014-10-15

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos