• header01.jpg
  • header02.jpg
  • header03.jpg
  • header05.jpg
  • header06.jpg
  • header07.jpg
  • header09.jpg

2020-03-14

Dėmesio!

Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos mokytojams, mokiniams ir jų tėvams!

Didėjantis susirgimų nuo koronaviruso skaičius ir Lietuvos Vyriausybės sprendimas visame krašte skelbti karantiną, rodo, kad mokiniai į mokyklų suolus sugrįš dar negreitai.

LR Švietimo, mokslo ir sporto ministras 2020-03-13 d. įsakymu Nr. V-366 „Dėl situacijos, susijusios su koronavirusu“ įpareigojo mokyklų savininko teises įgyvendinančias institucijas (mūsų gimnazijos atveju Kauno rajono savivaldybę) ir mokyklų vadovus „užtikrinti, kad nuo 2020 m. kovo 30 d. būtų pasiruošta pradinį, pagrindinį, vidurinį ugdymą, formalųjį profesinį mokymą ir aukštojo mokslo studijas vykdyti nuotoliniu mokymo proceso organizavimo būdu“.

Tai didelis iššūkis visų savivaldybių administracijoms, mokykloms, mokyklų vadovams, mokytojams, mokiniams ir mokinių tėvams. Bent laikinai, iš esmės, turės turės keistis viso ugdymo proceso organizavimas, ugdymo turinio perteikimas, mokinių mokymo (-si) formos, mokytojo-mokinio ir mokinio-mokytojo komunikavimo būdai. Neatmetama tikimybė, kad ir abitūros egzaminai bus organizuojami bei vykdomi nuotoliniu būdu. Labai svarbu, kad mokytojai, mokiniai ir mokinių tėvai tam laiku ir tinkamai pasiruoštų.

Mokytojai nedelsdami (iki š. m. kovo 27 d.) turi įsisavinti nuotolinio mokymo platformas ir programas, pasirengti nuotoliniu būdu vedamų pamokų medžiagą, išmokti tinkamai naudotis informacinėmis technologijomis ir pasiruošti jų pagalba vykdyti mokinių mokymą internetu.

Mūsų gimnazijos mokytojams tokie mokymai jau buvo surengti kovo 13 d. Papildomi mokymai numatomi 23-27 dienomis (kuriomis dienomis konkrečiai, mokytojams bus pranešta atskirai). Gimnazijos mokytojams, šių neplanuotų mokinių atostogų metu, leista visą savo darbo laiką dirbti namuose. Jiems jau nurodyta pradėti rengti pamokų medžiagą, kuri bus perteikiama mokiniams internetu. Mokomųjų dalykų mokytojai savo metodinėse grupėse nuotoliniu ir kitokiu būdu privalės svarstyti savo parengtos medžiagos pirminį paketą ir tartis dėl jos turinio, dalintis kita savo patirtimi. Vėliau tokie pamokų paketai bus rengiami ir vėlesniam laikotarpiui (iki tol, kol ugdymas bus organizuojamas nuotoliniu būdu). Nuo kiekvieno mokytojo asmeninės atsakomybės ir susiklosčiusios sudėtingos situacijos suvokimo, priklausys kaip tai bus padaryta ir įgyvendinta.

Gimnazijos administracija padarys viską, kad mokytojai sulauktų visos reikiamos pagalbos ruošiantis darbui neįprastomis sąlygomis. Todėl iš anksto prašome visų mokytojų, pasitikrinti savo naudojamą kompiuterinę techniką ir įsitikinti, ar ji yra tinkama darbui (visą savo veiklą organizuojant nuotoliniu būdu), ar turi tinkamą internetinį ryšį namuose ir pan. Mokytojai turi žioti ir suprasti, kad jiems bus teikiama ne tik pagalba ir konsultacijos, bet ir bus vykdoma jų veiklos priežiūra bei vertinimas. Esant tokiai situacijai ir Kauno rajono savivaldybė, ir mūsų gimnazijos mokiniai bei jų tėvai lauks iš mūsų didelės atsakomybės, pilietinio susivokimo, savitarpio supratimo ir bendradarbiavimo.

Tuo pačiu, visų mokinių ir mokinių tėvų, prašome taip pat iš anksto pasirūpinti reikiamomis sąlygomis vaikams namuose mokytis nuotoliniu būdu. Būtina iš anksto pasirūpinti kompiuterine technika ir interneto prieiga. Mokinių ir jų tėvų, prašome labai atsakingai vertinti susidariusią situaciją ir, jei mokymas (-sis) bus organizuojamas per nuotolį, būti pasiruošusiais nustatytu pamokų laiku prisijungti prie dalyko mokytojo paskyros ir tokiu būdu dalyvauti ugdymo procese.
Visų tėvų prašome bendrauti ir bendradarbiauti su gimnazijos administracija, teikti jai pagalbą ir konsultacijas, būti geranoriškais ir ne tik reikliais, bet ir atlaidžiais galimoms, pradžioje, mokytojų darbo spragoms. Ne visiems mokytojams gali būti lengva ir paprasta tinkamai įsisavinti informacines technologijas ir greitai persiorientuoti darbui tokiu netradiciniu būdu.

Mokiniai taip pat turi suprasti ir suvokti, kad tik nuo jų pačių mokymosi motyvacijos ir reikiamo požiūrio į mokymąsi nuotoliniu būdu, nuolatinio prisijungimo nustatytu laiku prie mokytojo paskyros ir užduočių atlikimo, priklausys jų mokymosi rezultatai.

Visiems linkime sėkmės ir nesirgti!

Gimnazijos administracija

 

 

UNIFORMŲ UŽSAKYMAS

BĮ UAB „Tometa“
Technikos g. 18S, Kaunas
tel. 837 455 185
el.paštas: info@uniformos.lt
www.uniformos.lt 

Plačiau apie mokyklinę uniformą   

PARTNERIAI

 

 
 

NAUDINGA

 

   

 

 

Gimnazijos kontaktai

S. Lozoraičio 13, Garliava, LT-53226, Kauno r.
Telefonas/Faksas: +370 37 55 12 55
El. paštas: luksos.gimnazija@gjlg.lt

Prisijungti

  

Dėl prisijungimo duomenų mūsų gimnazijos mokiniams arba mokinių tėvams

Nauji mokiniai bei jų tėvai prie TAMO dienyno jungtis gali su ankstesnėje mokykloje turėtais prisijungimo vardais ir slaptažodžiais, tik reikia gauti mūsų gimnazijos asmeninius raktus arba vaiko raktus. Kitų dienynų naudotojai turi registruotis iš naujo.

Nauji I kl. mokiniai prisijungimo duomenis gauna IT pamokoje pirmąją rugsėjo savaitę, o tėvai - iš klasės vadovų.

Nauji kitų klasių mokiniai ir jų tėvai, dėl prisijungimo duomenų kreipkitės el. paštu: info@gjlg.lt

Mokiniai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO mokiniams", o  laiške - savo vardą, pavardę bei klasę.

Mokinių tėvai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO tėvams", o  laiške  turėtų nurodyti savo vaiko vardą, pavardę bei klasę.

Prisijungimo duomenys bus atsiųsti per tris darbo dienas.

 

Lankomumas

Šiandien500
Šią savaitę954
Viso1168751

Dabar lankosi

6
Statistika nuo 2014-10-15

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos