Spausdinti

Psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevencijos programa „SAVU KELIU“

2019 -2020 m.m. Garliavos Juozo Lukšos gimnazija prisijungė prie programos „Savu keliu“ ir jau šį mėnesį startavo pirmosios klasių valandėlės I-IV klasių mokiniams. Programos tikslas – mažinti mokinių psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo riziką ir skatinti apsauginių veiksnių formavimąsi. Programa siekiama ugdyti asmenį, motyvuotą sveikai gyventi, nevartoti alkoholio, tabako ir kitų psichoaktyviųjų medžiagų; gebantį atsispirti neigiamiems gyvenimo reiškiniams.

Š.m. spalio 2 d. ir spalio 29 d. vyko prevencinės programos „Savu keliu“ mokymai programos koordinatoriams, pagalbos specialistams, klasių vadovams, mokytojams. Paruošti mokymų dalyviai ves I-IV klasių mokiniams klasės valandėles, kurių metu bus ugdomos mokinių socialinės, emocinės kompetencijos bei gebėjimas rinktis sveiką gyvenimo būdą. O tėvelius į susitikimus ir paskaitas apie psichoaktyvias medžiagas bei santykį su vaikais pakvies gimnazijoje dirbantys pagalbos mokiniui specialistai, klasių vadovai.

Š.m. lapkričio mėnesį buvo atlikta I-IV kl. gimnazistų programos „Savu keliu“ poveikio tyrimo apklausa, o gauti rezultatai bus pristatyti klasių valandėlių ir susitikimų metu.

Šią prevencinę programą ir metodines rekomendacijas parengė Specialiosios pedagogikos ir psichologijos centras.

Programos viešinimo lankstinukas

Socialinė pedagogė Gintarė Orintienė

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos