Spausdinti

Gimnazijai vėl nusišypsojo sėkmė

      Kauno rajono Garliavos Juozo Lukšos gimnazija laimėjo Erasmus+ projektą „My Granny‘s Dishes“ (Mano močiutės valgiai) Nr. KA229-C125F934-EN. Šis projektas, kurį inicijavo gimnazijos anglų kalbos mokytoja ekspertė Edita Liutkevičienė, vyks kartu su 5 šalimis Turkija, Kroatija, Serbija ir Belgija bei Italija. Projekto trukmė 24 mėnesiai, jo vykdymui gimnazijai skirta suma 31680 eurų.

      Projektas „My Granny‘s Dishes“ yra skirtas ne tik tradicinių ir jau beveik išnykusių patiekalų, kuriuos gamino mūsų senelės prisiminimui, bet ir jų atgaivinimui šiuolaikiniame kibernetikos pasaulyje. Mes negalime gyventi be kultūros ir nepažindami savo šaknų. Tai nėra tik grįžimas į senovę, bet ir panaudojimas senų pamirštų dalykų mūsų dabartiniame ir ateities pasaulyje. Šis projektas yra inovatyvus, nes jis leidžia prisiminti ir atgaivinti praeities patirtis, jas priderinti prie dabarties realijų ir kurti modernią aeitį.

      Dar vienas labai svarbus šio projekto tikslas yra atkreipti dėmesį į šio laiko ypatingai dažną ir svarbią ligą – nutukimą. Šis projektas pasitarnaus kaip priemonė atkreipti dėmesį ir kaip pagalba su tuo kovojant. Mūsų senelių valgiai yra tarsi vaistas, nes juose nėra pramoninių riebalų ir cukraus.

      Tuo tarpu, kai viena pasaulio pusė kovoja su nutukimu, kita – kenčia nuo bado. Dar vienas tikslas yra atverti širdis, ištiesti pagalbos ranką ir skirti laiką šalia esančiam žmogui. Taip mes paskatinsime bendruomenę skirti dėmesį šeimos vertybėms, atsiverti žmogiškumui ir ugdyti toleranciją. 

     Projekto koordinatorė Edita Liutkevičienė. Dalyviai – I-IV kl. Gimnazistai.

     Projekto vykdymo darbo grupės narė Raimonda Žvinienė

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos