• header01.jpg
  • header02.jpg
  • header03.jpg
  • header05.jpg
  • header06.jpg
  • header07.jpg
  • header09.jpg

ESF finansuojamas projektas „Veikli bendruomenė – pažanga mokyklose“

     2017 m. gruodžio mėnesį  trys Kauno rajono mokyklos, Garliavos Juozo Lukšos gimnazija, Garliavos Adomo Mitkaus ir Lapių pagrindinės mokyklos, pradėjo bendrą veiklą siekdamos pagerinti mokinių matematines žinias. Startavo ESF finansuojamas projektas „Veikli bendruomenė – pažanga mokyklose“.

     Projekte dalyvaujančios pagrindinės mokyklos nebuvo patenkintos savo mokinių matematikos rezultatais 10-ose klasėse, kritiškai vertino savo galimybes savarankiškai spręsti iškilusią problemą, todėl iniciavo projektą, paremtą visos mokyklos bendruomenės sutelkimu. Projektą įgyvendino dvi, partnerystėje veikiančios ir veiklą gerinti siekiančios Kauno r. Garliavos A.Mitkaus ir Lapių pagrindinės mokyklos, bei konsultuojanti mokykla – Garliavos J.Lukšos gimnazija, kuri pasirinkta remiantis šios mokyklos mokinių pasiekimais matematikos srityje.

     Mokyklos bendruomenė – tai mokytojai, mokiniai ir jų tėvai bei partneriai. Siekiant reikšmingų pokyčių mokymosi pasiekimuose yra būtina įvertinti šeimos, ugdomąjį, bendraamžių, sėkmės situacijos ir motyvacijos mokymuisi ryšį.

      Projektas įgyvendintas  keliais etapais: matematikos mokytojų kompetencijų ugdymas, mokyklos bendruomenės lyderių komandų rengimas, mokyklų bendruomenių įtraukties programų rengimas ir praktinės pilotinės veiklos mokymo kokybei ir mokymosi aplinkai gerinti.

      Nežiūrint to, kad projekto metu vyko veiklos orientuotos į matematikos mokymą, buvo ugdomi ir gebėjimai dirbti kartu, išnaudotos reikiamos bendruomenės stiprybės ir galimybės.

      Pirmasis projekto etapas – matematikos mokytojų rengimas. Buvo surengti 5 mokymai pagrindinių mokyklų matematikos mokytojams, kuriuos vedė J.Lukšos gimnazijos matematikai V.Levanauskaitė, L.Stančiauskienė, D.Grigienė , D.Bukauskienė ir A.Bukauskas bei Karmėlavos B.Buračo gimnazijos matematikos mokytoja ekspertė S.Žuklijienė.

      Antasis etapas – A.Mitkaus ir Lapių pagrindinių mokyklų bendruomenių lyderių rengimas. Šituos mokymus vedė profesionalūs lektoriai V.Stankevičius ir R.Čiutienė. Iš viso vyko 5 visos dienos mokymai.

      Toliau – susitikimai su mokiniais ir jų tėvais, suinteresuotomis šalimis – partneriais, kurių metu buvo suplanuota įgyvendinta 20 iniciatyvų, buriančių bendruomenes ir motyvuojančių mokinius mokytis matematikos. Buvo įrengtos laisvalaikio ir poilsio zonos, žaidimų aikštelės, pasodintas mokomasis daržas, pagamintas matematinis suoliukas, išsiuvinėti matematiniai paveikslai, atrastas ryšys tarp matematikos ir namų augintinių, atrasta daug kitų matematikos pritaikymo galimybių realiame gyvenime. Bendruomenių susitikimuose planuojant  ir organizuojant bendras mokyklų veiklas dalyvavo, konsultavo ir vertino mūsų mokytojai E.Vasiliauskaitė, D.Račkys ir E.Petrulevičius.

      Mūsų gimnazijos mokiniai taip pat buvo pakviesti, kaip vyresnieji patarėjai ir partneriai, sudalyvauti 4-ių iniciatyvų įgyvendinime kartu su Garliavos A.Mitkaus ir Lapių mokyklų mokiniais. Jie kartu vykdė ekonomikos projektą „Mano būstas“,  sprendė matematines užduotis įrenginėjant laisvalaikio zoną, aiškinosi, kam iš viso reikalinga matematika gyvenime. Vyko bendros šių mokyklų mokinių pamokos ir paskaita su kviestiniais lektoriais iš KTU.

      Remdamiesi projekto patirtimi ir ateityje planuojame organizuoti tokias motyvuojančias ir buriančias bendruomenę veiklas.

 

UNIFORMŲ UŽSAKYMAS

BĮ UAB „Tometa“
Technikos g. 18S, Kaunas
tel. 837 455 185
el.paštas: info@uniformos.lt
www.uniformos.lt 

Plačiau apie mokyklinę uniformą   

PARTNERIAI

 

 
 

NAUDINGA

 

   

 

 

Gimnazijos kontaktai

S. Lozoraičio 13, Garliava, LT-53226, Kauno r.
Telefonas/Faksas: +370 37 55 12 55
El. paštas: luksos.gimnazija@gjlg.lt

Prisijungti

  

Dėl prisijungimo duomenų mūsų gimnazijos mokiniams arba mokinių tėvams

Nauji mokiniai bei jų tėvai prie TAMO dienyno jungtis gali su ankstesnėje mokykloje turėtais prisijungimo vardais ir slaptažodžiais, tik reikia gauti mūsų gimnazijos asmeninius raktus arba vaiko raktus. Kitų dienynų naudotojai turi registruotis iš naujo.

Nauji I kl. mokiniai prisijungimo duomenis gauna IT pamokoje pirmąją rugsėjo savaitę, o tėvai - iš klasės vadovų.

Nauji kitų klasių mokiniai ir jų tėvai, dėl prisijungimo duomenų kreipkitės el. paštu: info@gjlg.lt

Mokiniai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO mokiniams", o  laiške - savo vardą, pavardę bei klasę.

Mokinių tėvai temos eilutėje turi parašyti "Dėl TAMO tėvams", o  laiške  turėtų nurodyti savo vaiko vardą, pavardę bei klasę.

Prisijungimo duomenys bus atsiųsti per tris darbo dienas.

 

Lankomumas

Šiandien432
Šią savaitę3478
Viso1167220

Dabar lankosi

8
Statistika nuo 2014-10-15

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos