Spausdinti

Mokomoji-pažintinė ekskursija pagal Lietuvos ūkio šakų pažinimo programą „Kauno LEZ“

     2019 m. rugsėjo 18-19 dienomis integruoto technologijų kurso I-ų klasių mokiniai lankėsi vienoje iš žinomiausių ir geriausių Lietuvos pramoninių teritorijų – Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ).  Kauno LEZ – tai 534 ha dydžio teritorija, kurioje įsikūrusios įvairiausios kompanijos, pradedant nuo logistikos ir gamybos įmonių, tokių kaip „Itella“, „DPD“ bei „UPS“ iki elektronikos ir automatizavimo įmonių, tokių kaip „Elinta“, „Hitech“, „FREDA“.

     Ekskursijos metu kalbintas „AxiomaMetering“ gamyklos atstovas teigė, kad pastačius gamyklą ir darbui paruošus gamybos linijas, visą dėmesį„AxiomaMetering“ šiuo metu yra sutelkysi į modernių lietuviškų skaitiklių eksporto auginimą. Minėta gamykla nuolat stiprina profesionalais savo pardavimo komandą, kuri rūpinasi produktų pristatymu potencialiems klientams – pasaulinėms komunalinio ūkio bendrovėms, diegiančioms vandens ir šilumos apskaitos prietaisus.Gamykloje po vienu stogu apjungtos visos skaitiklių gamybos operacijos, kurias sudaro skirtingi procesai. Tai – retas reiškinys Lietuvos pramonėje.Robotizuotais procesais valdomoje gamykloje sukurta du šimtai darbo vietų.

     Kauno LEZ įsikūrusios pramonės automatizavimo ir elektronikos įmonės „Elinta" atstovė Ulamokiniamspapasakojo, kaip kūrėsi  įmonė, kokios yra veiklos, ką gamina, su kokiais užsienio partneriais bendradarbiauja. Taip pat moksleivius supažindino su inžinieriaus specialybe, tačiau kartu paskatino studijuoti ne tik inžinerines, bet ir kitas specialybes, tokias kaip suvirintojas ar automechanikas, kurios dabar turi didelę paklausą Lietuvoje ir jų įmonėje.

     Įmonės „FREDA“ personalo direktorė Renata Liumparienė pravedė ekskursiją po moderniai įrengtas gamybines patalpas, kuriose gaminami baldai skirti „IKEA“ įmonei. Mokiniai sužinojo, kad įmonėje„FREDA“ šiuo metu dirba įvairių sričių specialistai, kurie atsakingi ne tik už tiesioginių savo užduočių vykdymą, bet ir naujų idėjų, pažangos realizavimą.

     Visos ekskursijos po Kauno LEZ įmones metu mokiniai praturtino žinias apie Lietuvos ūkio šakas, pabendravo ir turiningai praleido laiką.

Mokytoja Alina Vitkauskienė

Joomla! derinimo konsolė

Sesija

Profilio informacija

Atminties naudojimas

Duomenų bazės užklausos